«Ελληνικό» ραδιόφωνο από Χατζηνικολάου-Ανδρέα Κουρή στη θέση του Orange

Σε μια εκ νέου αναμόρφωση της ραδιοφωνικής συχνότητας του Orange φαίνεται να προχωράει ο όμιλος Ανδρέα Κουρή, με τη ευθύνη του Real Group του Νίκου Χατζηνικολάου. Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο Χατζηνικολάου, ένα νέο ραδιόφωνο θα δημιουργηθεί στους 93,2, θα ονομάζεται "Ελληνικός" και θα μεταδίδει ποιοτική ελληνική μουσική, γνωστή και ως «έντεχνη». Το Real Group έχει κατάφερει να δημιουργήσει από το μηδέν έναν ενημερωτικό σταθμό που μέσα σε λίγα χρόνια βρέθηκε στην κορυφή της ακροαματικότητας. Το επόμενο στοίχημα καθώς φαίνεται θα είναι να δοκιμαστεί η επιτυχημένη συνταγή ραδιοφωνικής διοίκησης και μάρκετινγκ και στο χώρο του μουσικού ραδιοφώνου.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι με την νέα κίνηση, το Real Group επιλέγει να συνεχίσει την αντιπαράθεση με το συγκρότημα Αλαφούζου (Σκάι), αφού το μουσικό ραδιόφωνο ελληνικής μουσικής με την υψηλότερη ακροαματικότητα αυτή τη στιγμή είναι ο Μελωδία, όπως ήταν ο Σκάι όταν ξεκίνησε ο Real. Στο χώρο δραστηριοποιούνται επίσης ήδη η «Μέντα» της Μαργαρίτας Μυτιληναίου, ο «Δίεση» και το εσχάτως επανεκκινημένο δημόσιο «Δεύτερο Πρόγραμμα». Δεν γνωρίζουμε πόσο ψηλά θα καταφέρει να φτάσει το νέο ραδιόφωνο, ωστόσο οι πιθανότητες να ανεβάσει τον σχεδόν ξεχασμένο "Orange" είναι σοβαρές.

Να επισημάνουμε επίσης ότι πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια να επανεκκινηθεί η συγκεκριμένη συχνότητα, αφού για δυο περίπου χρόνια, από το 2010 μέχρι το 2012 έβγαινε στον αέρα ως Happy. Η προσπάθεια του Happy τότε είχε σκοντάψει σε μια σειρά από οικονομικά προβλήματα που είχαν οδηγήσει τους εργαζόμενους του ομίλου σε απεργία, με αποτέλεσμα ο ραδιοσταθμός να συνεχίσει πρόγραμμα από άλλες εγκαταστάσεις. 

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Το βλέπω πιθανό να μεταφέρουν τον Real στους 93.2 και να βάλουν το μουσικό ραδιόφωνο στους 97.8. Έτσι αποφεύγουν και το πρόβλημα που έχει τώρα ο Real στα νότια προάστια με τους 97.9 της ξεΝεριτ.

[quote=Nikolas]

Mακαρι να φτιαξει και λιγο ο ηχος και η διαμορφωση του.. γιατι παιζει εμφανως πιο χαμηλα σε ενταση απ'τους αλλους σταθμους και σα να ειναι προιον αναμεταδοσης.

[/quote]

Επισης, χρειάζεται να εκπεμπει αναμεταδότης στην Αιγινα για τα νότια προάστια. Μεχρι στιγμής ο σταθμός δεν εχει καν αναμεταδότη στην Αιγινα και δεν εχει ισχυρή κάλυψη στις περιοχές  ανω Ηλιουπολης,  Αργυρουπολης, Ελληνικου, Γλυφαδας, Βούλας, Βουλιαγμενης, Βάρης και Βάρκιζας. 

Εγγραφή στο all greek radio news