Δεν ξέρει ο Προκοπάκης της ΝΕΡΙΤ ότι τα FM δεν είναι... ψηφιακά;

Άγνωστο παραμένει το μέλλον των FM των ραδιοφωνικών σταθμών της ΝΕΡΙΤ, καθώς η ανοργανωσιά αλλά και η άγνοια φαίνεται να κυριαρχούν στους ιθύνοντες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Οι εκατοντάδες αναμεταδότες της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα συντηρούνται σήμερα από μόλις 7 άτομα που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιφέρεια και είχαν προσληφθεί από τον ενδιάμεσο φορέα. Ωστόσο οι θέσεις αυτές δεν πρόκειται να διατηρηθούν στη ΝΕΡΙΤ, παρά μόνο από ένα γραφείο δικτύου στην Αθήνα με περιορισμένο προσωπικό.

Ήδη λειτουργούν κάτι παραπάνω από τα μισά κέντρα εκπομπής των FM, με πολλές τεχνικές δυσκολίες και βλάβες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών. Οι τεχνικοί είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται εκτός έδρας, περιμένοντας κάθε φορά χρηματοδότηση για το ταξίδι από τα αργοκίνητα κεντρικά στην Αθήνα. Οι διαρκείς μετακινήσεις ανεβάζουν φυσικά το κόστος συντήρησης σε δυσβάσταχτα ύψη.

Μέχρι στιγμής η ΝΕΡΙΤ φαίνεται να προσπαθεί να λύσει το γόρδιο δεσμό της ψηφιακής τηλεόρασης, καθώς είναι υποχρεωμένη με βάση κανονισμό της ΕΕ να τοποθετήσει πάρα πολλούς πομπούς μέχρι τον Οκτώβριο, χωρίς όμως να διαθέτει το προσωπικό. Έτσι θεωρείται εξαιρετικά πιθανό η υποχρέωση αυτή να περάσει ως έργο σε εργολάβο (ή ενδεχομένως και στην ίδια τη Digea λόγω του μεγέθους του). Πέρα από το ενδεχόμενο η διαδικασία να υπερτιμολογηθεί αλλά και να καθυστερήσει να πάρει μπρος λόγω της γραφειοκρατίας του διαγωνισμού ανάθεσης, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ φαίνεται να ξεχνάει το ζήτημα των FM που αναφέραμε παραπάνω. Ήδη στους κύκλους των τεχνικών, κυκλοφορεί ως ανέκδοτο ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης, όταν ρωτήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες «καλά με [την εργολαβία για] τα ψηφιακά, αλλά με τα FM τι θα κάνουμε» αποφάνθηκε: «καλά, αυτά δεν είναι ψηφιακά;»

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Ναι ετσιιιιι, ετσι ακριβως προεδρε.  Γιαυτο και το ραδιοφωνο στο αυτοκινητο σου εχει ψηφιακη ενδειξη.. ειναι ψηφιακο FM! Το ραδιοφωνο που ειχες παλια, με τη βελονα, αυτο ναι ηταν αναλογικο.. Αλλα εσυ ομως το εκσυγχρονησες, το εκανες ψηφιακο.

Εγγραφή στο all greek radio news