Άκυρη η αυριανή «λαϊκή» συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κρατικό ραδιόφωνο

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που επέφερε η μαζική διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνεται άτακτη υποχώρηση του πρωθυπουργού και στο επικοινωνιακό επίπεδο. Η ΕΡΤ μόλις ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για αύριο «ανοιχτή» συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στο κρατικό ραδιόφωνο «αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας». Μπορεί το διαδικαστικό των επομένων ημερών, με τον ευρύ ανασχηματισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης να αρκεί ως δικαιολογία για την αναβολή της συνέντευξης. Ωστόσο, στην πραγματικότητα η χρονική τοποθέτηση της συνέντευξης δεν μπορούσε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Μπορούμε συνεπώς να συμπεράνουμε ότι ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ κατέρρευσε πριν ακόμη λάβει χώρα: Ισχύει ότι το επιτελείο του κρατικού ραδιοφώνου σε ένα ρεσιτάλ δημοκρατικότητας να απηύθυνε στους ακροατές να αποστείλουν τις ερωτήσεις τους, ώστε «επιλεγμένος αριθμός» (sic) από αυτές να τεθούν στον πρωθυπουργό. Επίσης ισχύει ότι καταγράφηκαν περισσότερα από δύο χιλιάδες ερωτήματα. Όμως αυτό που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι ο πρωθυπουργός (που σύμφωνα με σενάρια έφτασε στα πρόθυρα της παραίτησης σήμερα) έχει υποστεί τόσο μεγάλο πλήγμα από την μαζική αγανάκτηση, που μια μισο-στημένη «λαϊκή» ραδιοφωνική συνέντευξη σε ένα ούτως ή άλλως κυβερνητικό φερέφωνο δεν αρκεί να λειτουργήσει ούτε σαν παυσίπονο.

Θα περιμένουμε να δούμε αν συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί ποτέ, έστω και με «μπαγιάτικες» ερωτήσεις (αφού οι περισσότερες τέθηκαν πριν ακόμη έρθουν τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό). Αν και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με όσα συμβαίνουν στη χώρα, οι ραδιοφωνικές ανησυχίες του «επικοινωνιακού» πρωθυπουργού είναι μάλλον ήσσονος σημασίας...

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Πολύ ορθώς παρατηρεί το Mediablog: «Σαν έτοιμος από καιρό ο ΣΚΑΪ. Φυσικά και είχε όλους τους εργαζομενους στο κανάλι να περιμένουν την αναστολή της απεργίας. Επιπλέον ξεκίνησε πρώτος (ο ραδιοφωνικός από τις 11) παρότι δεν είχε γίνει ακόμη κανένα επεισόδιο και κανένα γεγονός και παρότι η ΠΟΕΣΥ είχε δώσει αναστολή από τις 12 το μεσημέρι. Ακόμη περισσότερο, τζόγαρε, έπαιξε την είδηση περί οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία μόλις φάνηκε ότι δεν έχει ελπίδες, εξαφανίστηκε παντελώς από την ιστοσελίδα του…»

Εγγραφή στο all greek radio news