Υποβλήθηκε από radiofono.gr στις .
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου, το Νομοσχέδιο για την Συγκέντρωση και την Αδειοδότηση των Μ.Μ.Ε., τελικώς δεν θα κατατεθεί το Μάρτιο, αλλά τον προσεχή Ιούνιο.
Αιτία δια τούτο είναι και η λήξη της θητείας τεσσάρων μελών του Ε.Σ.Ρ.(Πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, Αντιπρόεδρος Δημήτρης Χαραλάμπης και μέλη Εύη Δεμίρη και Γιάννης Παπακώστας).
Άρα, πρέπει να αναμένουμε την αλλαγή της σύνθεσης, ή έστω την έγκριση της Βουλής (Διάσκεψη των Προέδρων και απόφαση με αυξημένη πλειοψηφία κατά τα 4/5) για τη συνέχιση της θητείας των προαναφερθέντων Μελών του Ε.Σ.Ρ.
Για τα Τεχνικά ζητήματα, εκτός φυσικά από διάφορες φήμες, δεν έχουμε ακόμη ακούσει τι πραγματικά σκέπτεται να κάνει το Υπουργείο Επικρατείας.
Εμείς, για άλλη μία φορά, θα αναφέρουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρμοδίων Φορέων, έτοιμοι όποτε μας ζητηθεί, να εκφέρουμε σοβαρές και κυρίως αποτελεσματικές προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στη χώρα μας.
To περιοδικό RADIO+TV Link, που κυκλοφορεί σύντομα, διαθέτει πληροφορίες για αρμονική συνύπαρξη αναλογικού (FM) και Ψηφιακού Ραδιοφώνου για όσο χρειαστεί, χωρίς σοβαρές απώλειες συχνοτήτων και "αποκεφαλισμούς" Σταθμών κυρίως στην Περιφέρεια.
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
Σχόλια
Βρε παιδιά, το
ανώνυμος replied on Μόνιμος σύνδεσμος
Βρε παιδιά, το ψηφιακό ραδιόφωνο με εξαίρεση τη Μεγάλη Βρετανία πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν προχωράει, αντιθέτως η μία μετά την άλλη χώρα καταργούν τα πιλοτικά τους προγράμματα και το απαρχαιωμένο τεχνολογικά πια DAB. Εμείς τι ακριβώς έχουμε κατά νου να κάνουμε? Μια τρύπα στο νερό για μία ακόμα φορά? Το αναλογικό ραδιόφωνο θα μείνει για πολλά χρόνια ως έχει και αν αντικατασταθεί δεν θα αντικατασταθεί από το DAB αλλά από τις άλλες νέες multimedia τεχνολογίες που γνωρίζουν άνθιση.
Ψηφιακό ραδιόφωνο στην Ελλάδα;
ανώνυμος replied on Μόνιμος σύνδεσμος
Πράγματι, το ψηφιακό ραδιόφωνο δεν αποτελεί και την πιο ευρέως διαδεδομένη υπηρεσία. Βεβαίως, ουδείς μπορεί να γνωρίζει, καθότι κάθε νέα τεχνολογία εξαρτάται πάνω απ' όλα από την προώθησή της από την αγορά και τους θεσμικούς φορείς, και κατά συνέπεια είναι κυρίως θέμα πολιτικής (κυρίως) και επιχειρηματικής (δευτερευόντως) βούλησης.
Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι η όχι και πολύ άνετη θέση του Υπουργού Τύπου και ΜΜΕ, ο οποίος ενώ είχε μπει στη μάχη για το νέο νόμο με μεγάλα σχέδια και βαρύγδουπες υποσχέσεις για αναμόρφωση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είναι προφανές ότι βρήκε μπροστά του έναν βράχο. Έναν βράχο συμφερόντων, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, που πολύ δύσκολα θα επιτρέψει ριζικές αλλαγές στην υφιστάμενη κατάσταση.
Κι έτσι, εφαρμόζοντας το "ό,τι δε λύνεται κόβεται" ο Θοδωρής Ρουσόπουλος με χαρά διαπίστωσε ότι χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία, αυτή της επίγειας ψηφιακής, έχει ελπίδες να λύσει τον κόμπο στην τηλεόραση. Και πολύ θα ήθελε η λύση να είναι εξίσου βατή και για το ραδιόφωνο... για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναγκάσει την Ε.ΡΑ, τους επιχειρηματίες και το ραδιοφωνικό κοινό να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο DAB, μια τεχνολογία που όμως στερείται των δέλεαρ που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η ψηφιακή τηλεόραση.
Βέβαια, όπως όλοι μαθαίνουμε οι εκλογές όλο και ζυγώνουν, η θέση του Επικρατείας δεν είναι πια εξασφαλισμένη και το κυνήγι του σταυρού απασχολεί εδώ και μήνες το πολιτικό γραφείο του Θοδωρή. Έτσι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κανείς δεν θα υποδεχθεί με άνεση μια υπηρεσία που ο πολιτικός φορέας που την σχεδιάζει δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του για την υποστηρίξει πολιτικά στο μέλλον...
Εκτός αν της εφαρμογής του νόμου προηγηθούν οι εκλογές... λέω αν...