Υποβλήθηκε από radiofono.gr στις .
Μια ακόμη ενδεχομένως μικρή αλλά αξιοσημειώτη εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα στο αθλητικό τοπίο της Βόρειας Ελλάδας, μια περίοδο όπου το αθλητικό γίγνεσθαι βρίσκεται στην ατζέντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Σήμερα το πρωί, ο ιδιοκτήτης του Arena FM Ντίμης Παπαϊωάννου ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού. Η ανακοίνωσή του περιέχει απογοήτευση αλλά και βαρείς χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο για ένα «τοξικό αθλητικό τοπίο». Η συχνότητα από το πρωί παίζει μόνο μουσική ενώ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και η ιστοσελίδα του σταθμού.
«Ο ArenaFM 89,4 δεν παίζει πια για σένα. Πριν από μερικά χρόνια είχα ένα όραμα, ένα αθλητικό ραδιόφωνο αντάξιο της πόλης μας. Το ήθελα, το στήριζα και το πλήρωνα ακριβά ελπίζοντας ότι θα φτάσει τον στόχο του. Σήμερα πιστεύω ότι ο κόπος, τα χρήματα και η ψυχή των ανθρώπων δεν είναι αρκετά για να αλλάξουν το τοξικό αθλητικό τοπίο που βολεύει μόνο αυτούς που κερδίζουν από αυτό. Από σήμερα αποφάσισα να σταματήσει η λειτουργία του ArenaFM 89,4 ως αθλητικό ραδιόφωνο. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες , έναν – έναν ξεχωριστά , να τους ζητήσω συγνώμη γιατί δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο τέρμα , αλλά η υπομονή έχει και τα όριά της».
Είχε εμβέλεια σε όλη τη Μακεδονία
Ο Arena Sports, όπως πολλά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, διέθετε το δικό του δίκτυο συνεργατών που επέτρεπαν την αναμετάδοση των εκπομπών του σε αρκετούς νομούς της Μακεδονίας. Έτσι, αναμεταδίδονταν στην Χαλκιδική από τον Star Radio 95,5 (στη συχνότητα που εκπέμπει ο κύριος ανταγωνιστής του στη Θεσσαλονίκη), στη Δράμα από τον Sun 97,1, στις Σέρρες από το Ράδιο Επικαιρότητα 97,8, στην Καβάλα από τον Space FM 92,2 και στη Δυτική Μακεδονία από τον Μέλι FM 106,1.
Ψηλά στις θέσεις της ακροαματικότητας
Ο Arena FM ξεκίνησε την πορεία του ως αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης στις 8 Απρίλη του 2013 με επικεφαλής τον προερχόμενο από το Αθλητικό Μετρόπολις Νίκο Πετρουλάκη. Πορεύτηκε για αρκετά χρόνια ως ένα ενεργό ραδιοφωνικό εγχείρημα με πλήρες αθλητικό πρόγραμμα. Βρέθηκε από νωρίς σε σεβαστές θέσεις σε ακροαματικότητες, ξεκινώντας από ένα 3% το 2014 και φτάνοντας στο απώγειό του 2018 με 7,9%.
Η πορεία του σταθμού σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του Νίκου Πετρουλάκη το 2017, ο οποίος πήρε μαζί του και την ομώνυμη εφημερίδα που συνόδευε για χρόνια τον ραδιοφωνικό σταθμό. Τον Νίκο Πετρουλάκη διαδέχτηκε για λίγους μόνο μήνες ο Περικλής Στέλλας, ενώ μετά από διακυμάνσεις, στην τελευταία φάση του, με επικεφαλής τον Mανώλη Ευστρατιάδη, ο ραδιοσταθμός ξαναγνώρισε επιτυχίες παίρνοντας «μεταγραφή» πολλούς συντελεστές του Αθλητικού Μετρόπολις. Το πρόγραμμα μέχρι το κλείσιμό του περιείχε δημοφιλείς εκπομπές, όπως το ιστορικό «Μπάχαλο» με το Δημήτρη Μανούση και την Ελένη Μπαρμπάκου, το «Με Ραγκάτση και ό,τι κάτσει» και το «Ράγκα Παράγκα» με το Χρήστο Ραγκάτση, το «tzantzaras.gr» με τον Νίκο Τζαντζαρά, το «Παίξε μπάλα» με τον Γιώργο Μύρτσο αλλά και η πολύωρη μεταμεσονύκτια ζώνη με τους «Ασυμβίβαστους» Πάνο Γιαννακόπουλο και Ηλία Κεμεντσενίδη, αλλά και η εκπομπή «Από τα μεσαία στα FM με τον Θεόφιλο Forest».
Επίσης στα μικρόφωνα του σταθμού βρέθηκαν ως συντελεστές οι Αλέξης Τσαρουχάς, Αλέξης Σαββόπουλος, Φώτης Πλιάκος, Μάκης Ιωαννίδης, Νίκος Παγκαλίδης, Αρσένης Πάλης, Μανώλης Ευστρατιάδης, Μιχάλης Σαρόπουλος, Γιάννης Δασκάλου, Χρήστος Κομνηνακίδης, Τζελίνα Μακραντωνάκη, Νίκος Κωστάρας, Μιχάλης Μουταφίδης, Κώστας Βασιλόπουλος και Αντώνης Κούλαλης. Οι τεχνικοί του σταθμού ήταν οι Παντελής Αμπατζής , Μίμης Λιόλιος, Μαρίνα Ασβεστά, Δημήτρης Τσαβδαρίδης και Ηρακλής Γαληνός.
Για την ιστορία, παραθέτουμε ένα βίντεο από την πρώτη εκπομπή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Μύρτσου στον Αρένα το 2013.
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
Σχόλια
Στα πόσα χρόνια λειτουργίας
ανώνυμος replied on Μόνιμος σύνδεσμος
Στα πόσα χρόνια λειτουργίας του χαρακτηρίστηκε ''ιστορικό''; Θα στήσετε και προτομή;