Υποβλήθηκε από radiofono.gr στις .
Ένας ραδιοφωνικός σταθμός που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, που έφθασε να κονταροχτυπιέται για την πρωτοκαθεδρία της ακροαματικότητας με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, που συνέδεσε το όνομά του με την ενημέρωση, έσβησε για την πόλη…
Όπως ανακοινώθηκε από το ΕΣΡ, το Συμβούλιο ενέκρινε τη μεταβίβαση μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, μεταβιβάστηκαν οι μετοχές από τον Λάζαρο Μπουκοβίνα (μετοχές αξίας 45.750 ευρώ), τον Βασίλειο Σκούφο (μετοχές αξίας 58.710 ευρώ) και τον Βασίλειο Λιάτση (μετοχές αξίας 58.530 ευρώ) στην Κωνσταντίνα Κυριακού που κατέχει πλέον το 100% των μετοχών.
Φυσικά ο σταθμός παραμένει στα χέρια της οικογένειας Κυριακού και του ομίλου “Αντέννα”, όμως οι τέσσερις άνθρωποι που είχαν αναλάβει να δημιουργήσουν έναν ραδιοφωνικό σταθμό προοπτικών, γνωστοί ως Θαλασσινός, Γαλανός, Βρεττός και Σκούφος, δεν έχουν, πλέον, λόγο, αφού, μετά από σειρά λάθος επιλογών, έχασαν και το παραμικρό μερίδιο…
Το μεγάλο λάθος για το Ραδιόφωνο του Αντέννα στη Θεσσαλονίκη, έγινε όταν ολοκληρώθηκε ο πρώτος πόλεμος στον Περσικό Κόλπο (γνωστός ως “Καταιγίδα της Ερήμου”). Τότε, η πρωινή εκπομπή με τίτλο “Η καλή μέρα από τον Αντέννα φαίνεται”, με τον αείμνηστο Δ. Χατζηπαρασκευά και το ημίρωρο μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων με τον Δημήτρη Ασπροπούλη, μαζί με το “Αθλητικό Ημίχρονο” των Στ. Γρηγοριάδη, Γ. Μπούζου και Γ. Ζαΐρη, συγκέντρωναν απίστευτα ποσοστά ακροαματικότητας κι είχαν φέρει, μαζί με τα σύντομα δελτία ειδήσεων του σταθμού σε απόσταση αναπνοής από το “Ράδιο Θεσσαλονίκη”. Ήταν τότε που οι δημοσιογράφοι του σταθμού επέμεναν προς τους μετόχους να ακολουθήσουν αυτό που ήθελε ο κόσμος και να κάνουν τον Αντέννα 97,5 πρώτο ενημερωτικό σταθμό. Αλλά εκείνοι επέλεξαν τη μουσική και το lifestyle…
Η επιμονή των –τότε- ιθυνόντων συνεχίστηκε, κορυφώθηκε όταν ο Αντέννα άφησε τις εγκαταστάσεις της Κούσκουρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να μετακομίσει στο ξεκομμένο από τη ζωή της πόλης Porto Center και να απομονωθεί από την πραγματικότητα… Τότε που αποφασίστηκε η οριστική στροφή στις μουσικές επιλογές και η διαμόρφωση ανάλογων δελτίων ειδήσεων και εκπομπών, που δεν κατάφεραν, ποτέ, να κερδίσουν το κοινό…
Ήταν θέμα χρόνου, ο άνθρωπος που στήριξε, από την αρχή αυτήν την προσπάθεια, ο Μ. Κυριακού, να αντιδράσει… Οι τίτλοι τέλους μιας εποχής γράφτηκαν με την απόφαση του ΕΣΡ. Εν αναμονή της επόμενης μέρας…
Πηγή: Salonica News
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια