Υποβλήθηκε από radiofono.gr στις .
Ο παραλογισμός της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, στα δικαστήρια της Ξάνθης. Ο δικαστικός φάκελος έχει ανοίξει για το Radio Underground, τον φοιτητικό σταθμό της πόλης, που μπλοκαρισμένος στη γραφειοκρατία και την ασαφή νομοθεσία, λειτουργεί εδώ και χρόνια σε μια «άτυπη» παρανομία. Ο σταθμός δέχτηκε επέμβαση της αστυνομίας πριν από ένα μήνα, με την αιτιολογία ότι δεν διέθετε διέθετε άδεια, ωστόσο οι εξελίξεις φαίνονται θετικές. Σε συνεδρίαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης, κρίθηκε αθώος ο φοιτητής που βρέθηκε κατηγορούμενος για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού φοιτητικού σταθμού. Ο φοιτητής είχε κληθεί από τις αρχές να ανοίξει το ραδιοφωνικό σταθμό, επειδή κατείχε τα κλειδιά και όταν εμφανίστηκε συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με την κατηγορία της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού χωρίς άδεια εκπομπής. Τα μηχανήματα δεν επιστρέφονται προς το παρόν, καθώς έχει ανοιχτεί δικογραφία για τον πρόεδρο του Συλλόγου, ωστόσο οι φοιτητές επισημαίνουν ότι έχουν κάνει εδώ και χρόνια όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, αλλά και ότι εντάσσεται σε μια γενικότερη επίθεση κατά των φοιτητών.
Όπως δημοσιεύει ο διαδικτυακός τόπος thraki today, ο νεαρός φοιτητής δικάστηκε σήμερα το πρωί με τους δύο συνηγόρους υπεράσπισής του να επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα πολιτιστικό ραδιοφωνικό σταθμό και όχι εμπορικό, ο οποίος εξέπεμπε μέσα από τον χώρο του Πανεπιστημίου στην Ξάνθη και λειτουργούσε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Φοιτητών Γέφυρα.
Τι κατατέθηκε στο δικαστήριο
Από την πλευρά του ο υπάλληλος της Ε.Ε.Τ.Τ. που διενήργησε το έλεγχο στις 8 Αυγούστου και επιβεβαίωσε την παράνομη λειτουργία του σταθμού καταθέτοντας στη δικαστήριο ανέφερε πως σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου βρέθηκε ότι ο σταθμός λειτουργούσε μέσα σε μια αίθουσα εκδηλώσεων, μάλλον του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο κατηγορούμενος προσφέρθηκε να ανοίξει την πόρτα. Μετά τη σύλληψη του κατηγορουμένου ο εξοπλισμός του ραδιοφωνικού σταθμού κατασχέθηκε.
«Με κάλεσε η Ασφάλεια να πάω να ανοίξω τον χώρο για έναν έλεγχο που ήθελαν να κάνουν και επειδή εγώ είχα τα κλειδιά πήγα» ανέφερε κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος τονίζοντας πως τα κλειδιά βρίσκονταν στην κατοχή του επειδή ήταν από τα λίγα μέλη του Συλλόγου που κατάγονται από την Ξάνθη και ο έλεγχος έγινε σε περίοδο διακοπών. «Είχα τα κλειδιά γιατί ο πρόεδρος απουσίαζε λόγο διακοπών και εγώ είμαι από τους λίγους που κατάγονται από την Ξάνθη» είπε ο φοιτητής, όταν η έδρα τον ρώτησε αν θα ξαναρχίσει να λειτουργεί ο ραδιοφωνικός σταθμός μετά από μια ενδεχόμενη επιστροφή του κατασχεθέντος εξοπλισμού ο ίδιος επισήμανε πως «όχι, πρώτα θα προχωρούσαμε τις διαδικασίες για την αδειοδότηση του σταθμού».
Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου κατέθεσε πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι ενέργειες για τη λειτουργία του σταθμού ξεκίνησαν από το 1999 και εκ τότε έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες προς την Πρυτανεία ώστε να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του σταθμού. Ο ίδιος μάλιστα στάθηκε στην πολιτιστική δράση του Συλλόγου Γέφυρα, τονίζοντας πως «εάν δεν υπήρχε ο Σύλλογος η ζωή των φοιτητών θα ήταν τελείως διαφορετική». Η αίθουσα του δικαστηρίου κατακλύστηκε από φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον κατηγορούμενο, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο.
Όταν το σύστημα εθελοτυφλεί
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια