Υποβλήθηκε από radiofono.gr στις .
Ενημέρωση με το κομμάτι τείνει να γίνει το ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της συνδικαλιστικής παράταξης "Ασύνταχτος Τύπος", «ανακοινώθηκε περικοπή ωραρίων με αντίστοιχη μείωση μισθών κατά 30%. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο το γεγονός ότι οι περισσότεροι απασχολούμενοι στο ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι συνάδελφοι δεν πρέπει να μείνουν απροστάτευτοι αλλά και οι ίδιοι θα πρέπει από την πλευρά τους να αντιδράσουν άμεσα πριν να είναι πολύ αργά…».
Και τα μέλη της παράταξης συνεχίζουν: «Αν επαναληφθεί το “φαινόμενο” του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τότε θα είναι δύσκολο να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα… Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε κάθε περίπτωση ότι τα αφεντικά είναι ο αντίπαλος αλλά και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιδεικνύουν αξιοπρέπεια και να μην κάνουν πλάτες σε αυτά. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν κάνουν κακό μόνο στον εαυτό τους, αλλά ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για συνέχιση και όξυνση των αυθαιρεσιών και από άλλους εργοδότες σε βάρος ολόκληρου του δημοσιογραφικού κλάδου.»
Συνάδελφοι, μην υπογράψετε
Την ίδια στιγμη που συμβαίνουν αυτά, η αυτόνομη συνδικαλιστική παράταξη με ανοιχτή επιστολή της απευθύνει έκκληση προς τους εργαζομένους του Ράδιο Θεσσαλονίκη «να μην προβούν στην υπογραφή των κατάπτυστων "συμφωνιών" που επιβάλλουν οι εργοδότες τους και οι οποίες προβλέπουν την καρατόμηση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, αλλά να αντισταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση εκβιαστική απειλή των εργοδοτών».
Με το σταγονόμετρο και με αμφιβολίες διαφάνειας οι νέοι συμβασιούχοι της ΕΡΤ3
Τριάντα δύο θα είναι τελικά οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ που θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη. Εξ' αυτών μόνο 5 θα δουλεύουν αποκλειστικά στο ραδιόφωνο, δηλ. 1 ραδιοφωνικός παραγωγός και 4 ηχολήπτες, ενώ φυσικά οι 22 δημοσιογράφοι θα κατανεμηθούν σε όλα τα μέσα.
Ωστόσο οι συνδικαλιστές διατηρούν αμφιβολίες "για τη διαδικασία ορισμού της «επιτροπής» που θα «κρίνει» τους δημοσιογράφους που θα θελήσουν να καταλάβουν τις θέσεις. Ισχύει ή όχι ότι την «επιτροπή» όρισε η απερχόμενη και τοποθετημένη από την κυβέρνηση Καραμανλή, γενική διευθύντρια της ΕΡΤ-3 και η οποία είχε διαγραφεί από την ΕΣΗΕΜ-Θ λόγω μη μετάδοσης σποτ για τα αιτήματα των συμβασιούχων; Γιατί η ΕΣΗΕΜ-Θ συναίνεσε στο να «νομιμοποιήσει» αυτή την επιτροπή και αντί να την καταγγείλει, όρισε (όπως της ζητήθηκε) και εκπρόσωπο-μέλος της στη σύνθεση της επιτροπής;"
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια