Υποβλήθηκε από radiofono.gr στις .
Σε ανατίναξη του κτιρίου του επίσημου
ραδιοφωνικού σταθμού της "Φωνής της Παλαιστίνης" στη Ραμάλα, προέβη ο Ισραηλινός
στρατός, το Σάββατο το πρωί.
Ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης έμελε να γίνει στόχος επίθεσης "αντεκδίκησης" στο πλαίσιο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Μετά τις αλλεπάλληλες ανταλλαγές πυρών από τις δύο πλευρές, η Ισραηλινή πλευρά επέλεξε την πλέον "στρατηγική λύση" πλήττοντας το καίριο για την Παλαιστινιακή προπαγάνδα, χώρο του ραδιοφώνου. Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν νωρίς το πρωί στο κτίριο της "Φωνής της Παλαιστίνης" και αφού το εκκένωσαν, τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό. Το αποτέλεσμα ήταν το κτίριο να καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Κανένας από τους εργαζομένους δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ από την πρώτη στιγμή οι ραδιοφωνικές υπηρεσίες συνέχισαν να λειτουργούν από εναλλακτικές εγκαταστάσεις.
Σύσσωμη η παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα καταδίκασε το γεγονός, που αποτελεί πλήγμα στον χώρο των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και της ελεύθερης έκφρασης. Η οργάνωση "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα" (RSF) χαρακτήρισε την επίθεση "πράξη απολύτως απαράδεκτη" και με επιστολή της στον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Μπ. Μπεν Ελιέζερ τόνισε την αγανάκτισή της: «Oποιο κι αν ήταν το περιεxόμενο των προγραμμάτων που εξέπεμπε ο σταθμός, αυτή η επέμβαση είναι εντελώς απαράδεκτη», αναφέρει η επιστολή του γενικού γραμματέα της οργάνωσης RSF κ. Pομπέρ Mενάρ.
Η οργάνωση επεσήμανε επίσης ότι "Παρά τη νέα επίθεση, ο παλαιστινιακός σταθμός συνεxίζει να παράγει και να μεταδίδει προγράμματα από ιδιωτικούς σταθμούς της Δυτικής Oxθης και η δημόσια τηλεόραση λειτουργεί κανονικά από τη Γάζα".
Θέση στο γεγονός πήρε και η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, δια της διευθύντριάς της: "τα μέσα ενημέρωσης δεν πρέπει να αποτελούν στρατιωτικό στόxο, οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί είναι μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις και επομένως προστατεύονται από τη διεθνή και την ανθρωπιστική νομοθεσία από τις στρατιωτικές επιθέσεις"
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια