Αντιδράσεις για 2 απολύσεις στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Στην απόλυση των δημοσιογράφων Κάτιας Γερακαρίτου και Χρύσας Μακρίδου προέβη το Ράδιο Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Η διοίκηση του σταθμού, χωρίς να καταλογίζει το παραμικρό για την ποιότητα της εργασία τους, επικαλείται ως λόγο της απόλυσης την οικονομική κρίση. Π

ρόκειται για τη συνέχεια της συρρίκνωσης του δημοσιογραφικού δυναμικού του πάλαι ποτέ κραταιού δημοσιογραφικού οργανισμού της Θεσσαλονίκης, μετά από 3 απολύσεις που είχαν σημειωθεί το Σεπτέμβρη του 2009. Tο απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Οι απολύσεις έχουν ήδη προκαλέσει την αντίδραση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, η οποία εξήγγειλε απεργία στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τη Δευτέρα 3 Μαΐου. Παράλληλα «καλεί την εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη να ακυρώσει άμεσα τις συγκεκριμένες απολύσεις και «να προστατεύσει με κάθε εφικτό τρόπο το χαρακτηριστικό γνώρισμα του συγκεκριμένου Μέσου: το ενημερωτικό πρόγραμμά του». Τέλος, εφιστεί την προσοχή της διοίκησης του μέσου για την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η στάση της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ωστόσο προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της. Η συνδικαλιστική παράταξη «Ασύνταχτος Τύπος» κατηγορεί το Δ.Σ. της Ένωσης για υποκρισία, ενόψει των νέων εκλογών. Το Σεπτέμβρη, η Ένωση δεν είχε αντιδράσει στις 3 απολύσεις «για να μην προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του σταθμού» όπως είχε ειπωθεί. Επίσης κριτική ασκήθηκε για την κήρυξη «μίνι-απεργίας» μόνο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, και όχι σε όλο τον κλάδο, ως ένδειξη συμπαράστασης.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news