Υποβλήθηκε από radiofono.gr στις .
Αντιδράσεις για τη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης και σύσταση για πώλησή του εκφράζονται από τις σελίδες της εφημερίδας Ακρίτας, σε φύλλο της προηγούμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με την άποψη της εφημερίδας, οι «αθρόες και παχυλές χρηματοδοτήσεις προς το Δημοτικό Ραδιόφωνο φτάνουν τις 250 με 300.000 ευρώ κατ’ έτος» θέτοντας «ζήτημα υγιούς και με ίσους όρους ανταγωνισμού. Κονδύλια που θα μπορούσαν να επενδυθούν παραγωγικά στην Πόλη της Ξάνθης προσθέτοντας κάτι επιπλέον στην καθημερινότητα των πολιτών, από το να παρέχουν θέσεις και αμοιβές σε αιρετούς και μη.»
Η εφημερίδα επίσης παραθέτει συνέντευξη του παρ’ ολίγον προέδρου του δημοτικού ραδιοφώνου (δεν αποδέχτηκε την πρόταση τοποθέτησής του εκεί), μέλους της Δημαρχιακής Επιτροπής και δημοτικoύ συμβούλου του πλειοψηφούντος σχήματος στον Δήμο Ξάνθης, Απόστολου Αγκόρτσα, στον Ξάνθη FM 100 και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα”.
«Είμαι ακροατής του Δημοτικού Ραδιοφώνου, έχει πάρα πολύ ωραία μουσική. Έχει επίσης έναν φοβερό διευθυντή, έχει φοβερές ικανότητες.[..] Το θέμα είναι: υπάρχει λόγος ύπαρξης του Δημοτικού Ραδιοφώνου; [...] Εγώ από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν υπάρχει, αυτή είναι η άποψη μου. Αν το Δημοτικό Ραδιόφωνο κατάφερνε να παίρνει τόσες πολλές διαφημίσεις ώστε να αντέχει οικονομικά την ύπαρξη του, δεν θα είχαμε λόγο να το κλείσουμε. Αλλά όταν αναγκαστικά τραβάει χρήματα, όταν κατά την ταπεινή μου γνώμη ένας από τους λόγους ύπαρξης του είναι να δίνουμε θέσεις σε δημοτικούς συμβούλους, γιατί αυτό βλέπω. Όταν από την άλλη κάνει έναν έμμεσο ανταγωνισμό στα υπόλοιπα ιδιωτικά ραδιόφωνα, γιατί για να επιβιώσει οποιοδήποτε δημοτικό ραδιόφωνο πρέπει να δουλέψουν κάποιοι, να τρέξουν να μαζέψουν διαφημίσεις, εκεί δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη. Όποτε θέλουμε δίνουμε λεφτά από το Δήμο.
» Δεύτερον, οποιαδήποτε γκάφα κάνει κάποιος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος διοικεί κάποιο δημοτικό οργανισμό και καμιά φορά κανένα δημοτικό ραδιόφωνο, το πληρώνουμε οι δημότες. Τέτοια παραδείγματα υπήρξαν, τώρα τι γίνεται; Θα συνεχίσουμε αυτό το πράγμα; Υπάρχει περιθώριο να μαζέψουμε διαφημίσεις; Το θεωρώ δύσκολο έως απίθανο. Μήπως θα ‘ταν καλό οι άνθρωποι αυτοί να μεταφερθούν σε δημοτικές υπηρεσίες, γιατί τους θεωρώ αξιόλογους. Οι άνθρωποι αυτοί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο και να πουληθεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο σε κάποιο δημοσιογραφικό οργανισμό όπως είναι ο δικός σας, όπως είναι του κου Βλαχόπουλου, όπως είναι το Κανάλι 6, όπως είναι οποιοσδήποτε άλλος. Βλέπω γίνονται αποκρατικοποιήσεις, γίνονται αλλαγές στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος.
» Ή να κλείσει. Αλλά οι άνθρωποι; να τους απορροφήσει ο Δήμος. Γιατί εδώ τώρα πια τα πράγματα είναι δύσκολα ή έστω στη Δημοτική Αρχή. Γιατί ούτε μελέτη σκοπιμότητας έγινε τότε όταν ξεκίνησε η ιστορία και ξεκίνησε παρά φύσιν αυτό το ραδιόφωνο, με παλαιά μηχανήματα τα οποία είχαν αποξηλωθεί από τον FM 100 της Θεσσαλονίκης επί Κούβελα [...]»
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη: Εφημερίδα Ακρίτας, 9 Ιανουαρίου 2010
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια