Το Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης στους 97,3 στα FM

Εκπέμπει και πάλι στα FM, μετά από 5 χρόνια απουσίας, το "Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ". Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του σταθμού, η ραδιοφωνική ομάδα αναγγέλει και πάλι τη λειτουργία της συχνότητας 97,3 υπό μορφή "κατάληψης" κατηγορώντας ευθέως την εμπορική εκμετάλλευση της μπάντας των FM και τις "άδειες κάτω από το τραπέζι". Ακολουθεί το κείμενο της ομάδας:

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των διαύλων επικοινωνίας και πληροφόρησης και στην διαχείριση των μέσων επικοινωνίας από τους γραβατωμένους, τους μαφιόζους, τα “κεφάλια” και τους “ιδιοκτήτες” γενικώς, επιλέγουμε να καταλάβουμε την συχνότητα 97,3 στα FM, από την οποία εκπέμπουμε πλέον.

Ο σταθμός έχει ξαναεκπέμψει στο παρελθόν στα FM, με τελευταία φορά την περίοδο 2013-2014, μέχρι που τον Νοέμβριο του '14, μετά από παρέμβαση ιδιωτικού σταθμού στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, η Πρυτανεία του ΑΠΘ ξήλωσε και κατέσχεσε τα μηχανήματα. Μετά από κύκλο δράσεων και με την αλληλεγγύη ομάδων και ατόμων μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, τα μηχανήματα ανακτήθηκαν και έφτασε η ώρα να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Τα FM είναι μια μεγάλη υπόθεση με πολλά λεφτά στη μέση, καθώς είναι πλέον η μόνη μπάντα συχνοτήτων που είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμη, γι'αυτό και η κατάληψη μιας τέτοιας συχνότητας είναι πάντα στόχος ενός αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου. Δε θα μιλήσουμε πάλι για την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων), τις άδειες κάτω από τα τραπέζια, τους μπράβους που φυλάνε κεραίες στο Χορτιάτη, τους μπάτσους και τους άρχοντες του πανεπιστημίου που προασπίζουν την ελευθερία της έκφρασης αρκεί αυτή να έχει την γραπτή τους συγκατάθεση. Σε όλους αυτούς θα πούμε απλά πως ήρθαμε για να μείνουμε.

Καλώς τα δεχτήκατε
Καταλαμβάνουμε συχνότητες,
εκπέμπουμε πειρατικά, αδιαμεσολάβητα, αντιιρεραρχικά,
ενάντια στα κυρίαρχα μέσα και σε κάθε μορφή εξουσίας

ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM
μας ακούτε στο
www.1431am.org στους 1431 στα ΑΜ και στους 97,3 στα FM
4/4/2019

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας χρησιμοποιώντας ρεύμα και εγκαταστάσεις που προσφέρει η "εξουσία" και με την ανοχή της "εξουσίας" όπως ο αδελφός σταθμός στην Αθήνα στους 93,8 που "δεν ακούει" η "ανεξάρτητη" ΕΕΤΤ.

Τόσο κακοπροαίρετος, ούτε το κείμενο διάβασες, ούτε την ιστορία ξέρεις (ή κάνεις ότι δεν ξέρεις). Το κείμενο γράφει πάνω ότι η ΕΕΤΤ έκανε καταγγελία και έκλεισε ο 1431 πριν από 4 χρόνια. Επίσης νομίζω έχω διαβάσει ότι καταγγελίες από την ΕΕΤΤ έχει φάει και έχει κινδυνέψει να κλείσει και ο 93,8. Και οι δυο παρέμειναν ανοιχτοί χάρη στην υπεράσπιση με διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις από το φοιτητικό κίνημα τους συλλόγους κλπ που τους στηρίζουν.

Αν κρίνω από την ποιότητα του σήματος, οι σταθμοί πρέπει να ρευματοδοτούνται με ρεύμα που καίνε δυο λάμπες φωτισμού από αυτές που έχεις στη βεράντα σου (φοβερό έξοδο).

Τέλος, αν ήθελες να δεις τη σφαιρική εικόνα, θα έβλεπες ότι την ίδια στιγμή που η ΕΕΤΤ κυνηγούσε αυτούς και άλλους μη κερδοσκοπικούς σταθμούς με χαμηλή ισχύ και κοινωνικό χαρακτήρα (πχ το φοιτητικό ραδιόφωνο της Ξάνθης), την ίδια στιγμή ανέχονταν (και ανέχεται ακόμη) εμπορικούς "πειρατικούς" ραδιοσταθμούς χωρίς ΒΝΛ, που έχουν από πίσω τους ένα δυο άτομα και ένα mp3 player, εκπέμπουν από τα επίσημα κέντρα εκπομπής, με πλήρη ισχύ, και πολύ συχνά με κλεμμένο ρεύμα πολύ μεγαλύτερης κατανάλωσης.

Ααα καταλάβαμε. "Κινδύνεψε" να κλείσει ο παράνομος 93,8 αλλά επειδή κάποιοι φοιτητές (ποιοι; Μήπως οι "γνωστοί άγνωστοι" που έχουν κυβερνητικές πλάτες;) "διαμαρτυρήθηκαν" και δεν έκλεισε. Έτσι λειτουργεί η "ανεξάρτητη αρχή" ΕΕΤΤ;

Μιλάει ο άλλος για το κλεμμένο ρεύμα των πειρατών των βουνών... το ρεύμα του 1431, του 93,8 στην Αθήνα κλπ. το πληρώνουν; Έχουν λογαριασμό ΔΕΗ; ΑΦΜ; Ποιος πληρώνει;

ναι, η ΕΕΤΤ που ξήλωσε τον κατά τη γνώμη σου "φιλοκυβερνητικό" 1431 (τι άλλο θα ακούσουμε) πες μας πόσα χρόνια έκανε πλάτες στον κενό πομπό στους 100,6 της Αθήνας, γνωστού επιχειρηματία της δεξιάς

Φιλοκυβερνητικός, ναι. Όπως αυτοί που βρίσκονται στον 5ο όροφο της Φιλοσοφικής. Δεν μας είπες επίσης ποιος πληρώνει τις εκατοντάδες χιλιάδες έγχρωμες αφίσες των διάφορων "αντιφα" και "συλλογικοτήτων" στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, 365 μέρες το χρόνο. Τα λεφτά του μαμά και του μπαμπά; Κακό το χρήμα εκτός βέβαια όταν είναι καλό! Και κακό το καθεστώς εκτός από όταν είναι καλό (τζάμπα ρεύμα και στέγη).

Ναι μπορεί η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος να αντιστοιχεί στην κατανάλωση δυο λαμπτήρων φωτισμού. Μια λάμπα μπορεί να έχει κατανάλωση εκατοντάδες watts αν είναι παλαιάς τεχνολογίας . Μην γράφεις ανακρίβειες λοιπόν...!!!

Εγγραφή στο all greek radio news