Αντικατάσταση κεραίας του ραδιογωνιόμετρου στο αεροδρόμιο

Σε αντικατάσταση της κεραίας ραδιογωνιομέτρησης της που διαθέτει στο αεροδρόμιο της Αθήνας προχωράει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Πρόκειται για μια κεραία που χρησιμοποιείται στη ραδιογωνιομέτρηση, το συστημα δηλαδή που μπορεί να εντοπίσει την πηγή ηλεκτρομαγνητικων και ραδιοφωνικών εκπομπών όταν αυτό απαιτείται. Ο έλεγχος αυτός είναι απαραίτητος για τον εντοπισμό παρεμβολών από ραδιοφωνικές και άλλες εκπομπές και μεταξύ άλλων την ασφάλεια των πτήσεων. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει επέμβαση για το κλείσιμο δύο ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας που δημιουργούσαν προβλήματα στις συχνότητες της αεροπορίας.

Η κεραία είναι τύπου ADD195 και έχει δυνατότητα κάλυψης από 20 έως 1300 μεγακύκλους, δηλαδή το κομμάτι του φάσματος που καλύπτει μεταξύ άλλων τις μπάντες του ραδιοφώνου FM και της τηλεόρασης. Η αντικατάσταση της κεραίας θα κοστίσει 558 ευρώ και ανατίθεται στην τεχνική εταιρία "Εναερίτης", μετά από διαδικασία λήψεις προσφορών. Τη συγκεκριμένη ενέργεια επιβλέπει ο Χρήστος Δασακλής, μέλος του ειδικού επιστημονικού προσωπικού της ΕΕΤΤ και ειδικευόμενος στον τομέα της διαχείρισης φάσματος.

Ο Σταθερός Σταθμός Εποπτείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποτελεί έναν από τους 4 σταθμούς που διαθέτει η ΕΕΤΤ για την παρακολούθηση του ραδιοφωνικού φάσματος στην Αττική, στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης & Εποπτείας Φάσματος (ΕΣΔΕΦ).

Επίσης  η ΕΕΤΤ προέβη στην αντικατάσταση της εξωτερικής μονάδας της μικροκυμματικής ζεύξης μεταξύ των γραφείων της ΕΕΤΤ και του Σταθμού Εποπτείας στο όρος Πεντέλη. Η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στην οροφή του κτηρίου της ΕΕΤΤ και λαμβάνει τα δεδομένα που αποστέλονται από την Πεντελη. Η σχετική αντικατάσταση γίνεται επίσης από ομάδα εναεριτών.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news