«Τζάζεψε» και ο παλιοροκάς Atlantis. Ένα εφηβικό ραδιόφωνο που ενηληκιώθηκε;

Ξεκίνησε χτες Τρίτη 17 Οκτώβρη 2017 στις 7 το πρωί το καινούριο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού Atlantis, με τελείως διαφορετικό μουσικό χαρακτήρα από αυτόν που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία σχεδόν 30 (27 για την ακρίβεια) χρόνια, αλλά και υπό τον έλεγχο μιας κινεζικής πολυεθνικής. Από πλευράς προγράμματος, το ραδιόφωνο των εφηβικών χρόνων για πολλούς Αθηναίους, συνυφασμένο με την «παραδοσιακή» ελληνική (και παρεμπιπτόντως ξένη) ροκ σκηνή εκσυγχρονίζεται, καθώς το πρόγραμμα αναλαμβάνει μια νέα ομάδα παραγωγών που σκοπεύει να δώσει στο σταθμό μια πιο alternative πορεία με indie, soul, jazz και rock and roll.

Το καινούριο πρόγραμμα

Ενδεικτικό των προθέσεων είναι το κείμενο με το οποίο προλόγισε τη νέα εποχή η νέα διεύθυνση του σταθμού: «Ένα ραδιόφωνο με 27 χρόνια ιστορίας. Αγαπήθηκε πολύ… Το ακούσαμε όλοι στα εφηβικά μας -και όχι μόνο- χρόνια. Τώρα επιστρέφει ανανεωμένο, διαφορετικό , ολοκαίνουριο έτοιμο να σας κάνει να κολλήσετε μαζί του. O 27χρονος Atlantis 105,2 μεγαλώνει και είναι έτοιμος να γίνει σαν εσάς, ένα με εσάς.Τώρα "rockαρουμε" αλλιώς. Με την μουσική της εποχής μας. Με την μουσική που δεν θα ακούσεις αλλού. Ακολουθήστε μας σε μία μουσική διαδρομή «ντυμένη» με rock στοιχεία σε soul και Jazz αποχρώσεις. Indie «outfit» με rock and roll λεπτομέρειες.»

Το καθημερινό line-up διαμορφώνουν οι Ευάγγελος Αθανασιάς, Χριστίνα Γιαννοπούλου (Αχαϊα FM, Kiss FM, Best Radio, Nitro, Galaxy), Κατερίνα Ψιμοπούλου (Happy Radio, Orange), Παναγιώτης Μπούρας (GaravelasRadio, TOC Radio), Ραφαέλλα Ράλλη (Off Radio, Imagine 89.7, Galaxy), Κώστας Παπαζέτης (Galaxy, Nitro, Pepper, En Lefko), Τρίτες και Πέμπτες βγαίνει στον αέρα τα πρωινά μαζί με τον Αθανασιά ο Μέμος Κοέν (GaravelasRadio), ενώ το Σαββατοκύριακο αναλαμβάνουν η Μαρία Ντασιώτη, η Μελίσσα Κωτσάκη και ο Πάνος Δεληγιάννης (Happy Radio, Orange, Ant1). Η Μελίσσα Κωτσάκη είναι επικεφαλής της μουσικής επιμέλειας και της διαμόρφωσης του playlist, ενώ στη διεύθυνση του προγράμματος είναι ο Πάνος Δεληγιάννης.

Από πίσω βρίσκονται οι... Κινέζοι

Την παραγωγή του προγράμματος έχει αναλάβει η κινεζικής προέλευσης "gbtimes Greece", που αυτοπροσδιορίζεται ως «η γέφυρα που ενώνει την Κίνα με τον υπόλοιπο κόσμο, ένα μοναδικό δίκτυο media με δραστηριότητα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Κίνα, το οποίο παρέχει περιεχόμενο με ουσία και ενδιαφέρον μέσα από τις ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές και ψηφιακές πλατφόρμες της. Λειτουργούμε ως δίαυλος αλληλοκατανόησης μεταξύ Κίνας και Δυτικού κόσμου, και προσφέρουμε στους ευρωπαίους και κινέζους πελάτες μας μια ευρεία και οικονομικά ευέλικτη γκάμα υπηρεσιών επικοινωνίας. Στους βασικούς επενδυτές της gbtimes Greece συγκαταλέγεται η Guo Guang Century Media Consulting Co., ιδιοκτησίας του Διεθνούς Ραδιόφωνου της Κίνας, ενός από τα τρία μεγαλύτερα κρατικά μέσα ενημέρωσης της ασιατικής χώρας.»

Και οι αντιδράσεις του κόσμου

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα συναισθήματα των ακροατών είναι ανάμεικτα. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Ατλαντίς είχε ένα φανατικό κοινό που τον ακολουθεί από την δεκαετία του '90, και το οποίο στάθηκε στους ιδιοκτήτες του ραδιοφωνικού σταθμού όσο καιρό είχε προβλήματα με την άδειά του και τη συχνότητα. Έτσι, μια τόσο απότομη μουσική και εμπορική στροφή με ταυτόχρονη κατεύθυνση προς τους "alternative" En Lefko και Pepper, έχει προκαλέσει σε κάποιους πικρία και απογοήτευση, όπως φαίνεται σε συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Παρά τις εμφανείς προσπάθειες να γεφυρωθεί ο νέος μουσικός χαρακτήρας με το "ροκ παρελθόν" του, η συνύπαρξη της Madonna στις πρώτες playlist δεν βοήθησε στην ομαλή μετάβαση.

Βέβαια από την πλευρά τους οι συντελεστές επιμένουν ότι « Οι εποχές αλλάζουν, η μουσική αλλάζει όπως και η καθημερινότητα όλων μας... Και ο Ατλαντίς συμμετέχει σε αυτές τις αλλαγές με σεβασμό στην ιστορία που έχει τόσα χρόνια και στους ακροατές του». Ενώ μια ακροάτρια συμπληρώνει: «Το ραδιόφωνο περνάει την πιο δύσκολη φάση του μέσα στην κρίση και προσπαθεί να επιβιώσει όπως όλοι. Μην τα βάζετε με τα νέα παιδιά κ τους νέους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Να κράζατε αν το γύριζαν στα σκυλάδικα κ στη Σακίρα. Τώρα πραγματικά δεν βρίσκω λόγο. Όλα έχουν αλλάξει από [εκείνη] την εποχή. Όχι μόνο ο Ατλαντίς. Μια ζωή κράζουμε την αλλαγή και την εξέλιξη στην Ελλάδα. Καλός ο ρομαντισμός αλλά κ λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει.»

Είναι ακόμη τα πρώτα 24ωρα, η αλλαγή είναι γεγονός και όπως συμβαίνει πάντα, το νέο ουσιαστικά ραδιόφωνο θα ψάχνει για λίγο καιρό τις ισορροπίες, τη νέα του ταυτότητα και κυρίως τη θέση του στην σκληρή ραδιοφωνική μπάντα των FM της Αθήνας. Γι' αυτό και εμείς θα περιμένουμε πρώτα να ακούσουμε...

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Ναι είδαμε και τους Έλληνες εφοπλιστές τι γενναιόδωροι που είναι. Άμα είναι να τους βάζουν λουκέτο ένα ένα, καλύτεροι οι Κινέζοι, μπας και τρέξει λίγο ζεστό χρήμα στις τσέπες του κόσμου που δεν έχει δουλειές.

Ποίες νέες θέσεις εργασίας; Εξαγόρασαν φορείς που προϋπήρχαν. Νέες θέσεις δεν έχουν δημιουργηθεί, μάλιστα ενδέχεται να χαθούν (στο όνομα του κέρδους). Και οι θέσεις που υπάρχουν είναι με...Κινέζικες συνθήκες εργασίας. Μάλλον όμως ο ΣΚΑΙ σου έχει πει πως αυτό είναι καλό...

Ο Ατλαντίς έτσι κι αλλιώς έπαψε εδώ και πολύ καιρό να είναι νεανικός/ροκ σταθμός όσο και να "προσπαθούσε" με τους πιτσιρικάδες της GB Times που είχε στα μικρόφωνα. Δεν είσαι νεανικό ραδιόφωνο ούτε "ροκ" όταν παίζεις Tina Turner κλπ.

Ε τώρα προφανώς και ο Σκάι είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει, δεδομένου του αριθμού των απολύσεων που αποφάσισε μόλις απογοητεύτηκε το αφεντικό του και αποχώρησε από τα αθλητικά.

Από κει και πέρα, προφανώς και είμαστε επικριτικοί για τις κακές συνθήκες εργασίας κτλ, όμως δεν έχει νόημα να κατηγορούμε τους Κινέζους επιχειρηματίες ακριβώς επειδή είναι Κινέζοι. Ο επιχειρηματίας είναι επιχειρηματίας και θα κριθεί με βάση την οικονομική και διοικητική του ικανότητα και το τι παρέχουν στον ακροατή. Υπό αυτήν την έννοια δεν θα παινέψω τον Μαρινάκη που κλείνει το Βήμα FM, τον Αλαφούζο που απολύει το ένα τρίτο του ραδιοφώνου, τον Κυριακού που έκανε τους 50 παραγωγούς... 5, για να κατηγορήσω την εταιρία του Ατλαντίς επειδή είναι κινέζικη. Ας δούμε τι προϊόν θα προσφέρουν και βλέπουμε

Αν άκουγες ατλαντις θα ήξερες πως ήταν ένας σταθμός που έπαιζε μόνο κλασσικά και παλιά κομμάτια. κάποτε ήταν νεανικό. αυτό έχει πάψει εδώ και πολλααααα χρόνια. δεν χαρακτηρίζεις ένα σταθμό νεανικό όταν παίζει μόνο doors, beatles κτλ. Μην τρελαθούμε εχθές.... νεανικό είναι ο dj ή ο hit ή ο music ;ή το καινούριο πρόγραμμα του ατλαντις. ήμουν πολύ αρνητικός με την αλλαγή γιάτι άκουγα συνέχεια ατλαντις και παλιά και πάντα αλλά πραγματικά η αλλαγή που έκαναν είναι πάρα πολύ καλή και επιτέλους υπάρχει ένας σταθμός που δεν παίζει τα ίδια και τα ίδια όπως ο red, rock pepper κτλ. φυσικά πολλά δεν μου αρέσουν και εμένα αλλά γενικά έχει καλή μουσική.

Εγγραφή στο all greek radio news