Ξεκίνησε ο «Μουσικός» 98,6

Ξεκίνησε ανανεωμένο το νέο μουσικό ραδιόφωνο του ραδιοφωνικού ομίλου του Χάρη Πολίτη στους 98,6, υπ' ευθύνη του έμπειρου μουσικού παραγωγού Νίκου Νικολακόπουλου. Πρόκειται για τη μετεξέλιξη του Derti FM, ο οποίος εγκατέλειψε τα ερτζιανά μετά από ένα ραδιοφωνικό ταξίδι 11 χρόνων. Το ραδιόφωνο με τα λαϊκά έχει δώσει τη θέση του σε ένα μουσικό πρόγραμμα που αναμειγνύει επιτυχημένα τραγούδια της ελληνικής μουσικής από διάφορες δεκαετίες. Το πρόγραμμα μοιάζει αρκετά με αυτό του Ελληνικού, τον οποίο διαμόρφωσε ο ίδιος μουσικός παραγωγός.

Πίσω από τις κονσόλες θα παρεμείνουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Derti, ωστόσο η αλλαγή στο χαρακτήρα είναι εμφανής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρακτηριστικό σήμα του Derti έχει σταματήσει να μεταδίδεται ήδη από το καλοκαίρι, ενώ από την νέα σεζόν ακούστηκε για πρώτη φορά το νέο όνομα και εμφανίστηκε το λογότυπο. Παρότι το όνομα του σταθμού δεν είναι ό,τι πιο πρωτότυπο, οι μουσικές επιλογές φαίνεται να έχουν ήδη προσελκύσει ένα σημαντικό ποσοστό του ακροατηρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι η αλλαγή χαρακτήρα στον Derti σηματοδοτεί και μια «εγκατάλειψη» της λαϊκής μουσικής από τα μεγάλα ραδιόφωνα, η οποία, όσο αστείο κι αν ακούγεται, περνάει πλέον εξ' ολοκλήρου στις συχνότητες των δεκάδων «πειρατών».

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Καλή ιδέα όσον αφορά τη μουσική, κακό copy-paste αυτό με τους στοίχους που το έχει και το πρώην ραδιόφωνο του αφεντικού, ο Ελληνικός. Λίγη πρωτοτυπία δεν βλάπτει. Μάλλον εκεί στον 98.6 έχουν αλλεργία στο RDS και στις νέες τεχνολογίες (και στους αναμεταδότες, π.χ. Αίγινα, όπου ο συγκεκριμένος σταθμός έχει να εκπέμψει από την εποχή του Έυα FM).

Ξέρει κανείς τώρα με την αλλαγή του Αθηναϊκού σταθμού, τι θα απογίνουν οι ομότιτλοι ραδιοσταθμοί Derti 98.6 Ρεθύμνου (πρώην Ράδιο Αρκάδι-Best 92.6), ο Derti 98.6 Καβάλας (πρώην Ράδιο Δέλτα) και ο Derti 105.7 Πάτρας (πρώην Sentra FM - Beautiful/Best - Δίαυλος/Love 105.6);

Εγγραφή στο all greek radio news