Υποβλήθηκε από radiofono.gr στις .
Με... προβλεπόμενο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των τεσσάρων Γενικών Διευθυντών της ΝΕΡΙΤ. Μια διαδικασία που κράτησε αρκετό χρόνο, προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση για τα προσόντα, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, υποβολή 346 βιογραφικών από υποψηφίους. Τελικά για τις 3 αθηναϊκές θέσεις επελέγησαν άτομα που είχαν στο παρελθόν προσληφθεί στην ΕΡΤ με προσωπικές αποφάσεις προϊσταμένων. Την πρόσληψη και των τριών είχαν προβλέψει με επιτυχία οι οι Τυπολογίες ήδη από τις 4 Μαρτίου. κάνοντας λόγο για φωτογραφική διάταξη. Επιπροσθέτως η πρόσληψή τους δεν φέρνει τον αέρα εκκαθάρισης που είχαν υποσχεθεί οι ιθύνοντες με το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς και οι τρεις είχαν τις ίδιες ή παρόμοιες θέσεις στην ΕΡΤ (πριν το κλείσιμο) αλλά και τη ΔΤ, αλλά και αξιοσημείωτο παρελθόν:
Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου - Βασίλης Θωμόπουλος (δημοσιογράφος): Εργάστηκε στη Real News (μέχρι το 2011) και στη στο συγκρότημα του Alpha, κατέχοντας θέση συμβούλου στις ειδήσεις της τηλεόρασης του Alpha και τη γενική διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο 9 όπου επελήφθη κάποιων περικοπών. Ο δημοσιογράφος είχε εργαστεί στη ΝΕΤ ύστερα από εισήγηση του πρώην υπουργού επικρατείας, Χρήστου Πρωτόπαπα και είχε επανέλθει ως ΠΕΘ με μικτή αμοιβή 3.500 ευρώ. Τους δυο πρώτους μήνες των κινητοποιήσεων η «ΕΡΤ των εργαζομένων» του είχε εμπιστευτεί την ευθύνη του ενημερωτικού προγράμματος της, μέχρι την ίδρυση του ενδιάμεσου φορέα, οπότε και επελέγη απευθείας από τον Παντελή Καψή ως Διευθυντής Ειδήσεων της ΔΤ.
Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας - Αρίστων Κοντιζάς (τεχνικός): Εργάστηκε στην ΕΡΤ από το 1998, ως ηχολήπτης προϊστάμενος του τμήματος Θαλάμων. Διετέλεσε πρώην πρόεδρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΜΗΤΕ (μηχανικών) και ΠΟΣΠΕΡΤ διαδοχικά από το 2003 μέχρι το 2009, και στη συνέχεια μέχρι το 2012 εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ, επί διοίκησεως Χρήστου Παναγόπουλου. Από τη θέση αυτό το 2009 είχε υπερασπιστεί τη διοίκηση της ΕΡΤ στη διαμάχη με την ΠΟΣΠΕΡΤ για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ τον Ιούνιο το 2010 είχε υπερψηφίσει ανάθεση για την εκπομπή “Στην υγειά μας”, με κόστος περίπου 47.000 ευρώ το επεισόδιο. Είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία αντι – Ομοσπονδίας εργαζομένων απέναντι στην ΠΟΣΠΕΡΤ όταν το ΠΑΣΟΚ έχασε τον έλεγχο της. Το Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε τη θέση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης την οποία και διατήρησε μέχρι το κλείσιμο της ΕΡΤ. Προσελήφθην αμέσως από το Υπουργείο Οικονομικών ως επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών για τον ενδιάμεσο φορέα της ΔΤ. Η πρόσληψή του στη ΔΤ προκάλεσε κρίση στον συνδικαλιστικό φορέα των μηχανικών. Το Νοέμβριο ηγήθηκε του κλιμακίου που εισήλθε πρώτο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά την εκκένωση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τον αποκαλούσαν «αρχιλοχία» και έχουν ουκ ολίγα σχόλια για το ποιόν του.
Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών - Χρήστος Κουπελίδης (οικονομολόγος): Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2013, μετά από επιλογή του τότε Διευθύνοντα Συμβούλου Γκίκα Μάναλή. Αμέσως μετά τη σύσταση του ενδιάμεσου φορέα επελέγη από τον Παντελή Καψή ως Διοικητικός Διευθυντής στη ΔΤ. Είχε προϋπηρεσία με διοικητικές θέσεις από το 2000 στον Ομιλο Ελληνικών Χρηματιστηρίων.
Γενικός Διευθυντής Περιφερειακού και Τοπικού Περιεχομένου - Τραϊανός Χατζηδημητρίου: Ο μόνος εκ των παραπάνω που δεν έχει πατήσει πόδι στην «αμαρτωλή» ΕΡΤ - θα είναι επικεφαλής στα απομεινάρια της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Έγινε γνωστός στους Θεσσαλονικείς από τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, ήδη από τη δεκαετία του 1990 (Antenna Radio, FM 100). Διατέλεσε προ περίπου 20ετίας βουλευτής Πέλλας με το ΣΥΝασπισμό της Αριστεράς. Με την επανέκδοση της "Μακεδονίας" ανέλαβε αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ και αργότερα διευθυντής . Τον τελευταίο καιρίο ήταν διευθυντής της εφημερίδας Αγγελιοφόρος. Η ΕΣΗΕΑ τον εγκάλεσε επανειλημμένα στο πειθαρχικό της όργανο και του αφαίρεσε τη δημοσιογραφική ταυτότητα για τη στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια των απεργιών στο Αγγελιοφόρο. Αμέσως μετά τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ διορίστηκε μέλος του ΔΣ του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Οι Γενικοί Διευθυντές θα προσληφθούν με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) τριετούς διάρκειας, η οποία μπορεί να ανανεώνεται με απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας.
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια