«Άνοιξε μικρόφωνο» το νέο «δημόσιο» ραδιόφωνο Μακεδονίας

Ξεκίνησε η «Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνίας Μακεδονίας» τη μετάδοση δοκιμαστικού ζωντανού προγράμματος το απομεσήμερο της Παρασκευής, στις 14:40. Ο σταθμός εκπέμπει εδώ και 3 περίπου μήνες ένα ακανόνιστο μουσικό πρόγραμμα στη συχνότητα του 102FM της πρώην ΕΡΤ. Παρά το γεγονός ότι η λεγόμενη Δημόσια Ραδιοφωνία της Θεσσαλονίκης έχει ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου τον πλήρη έλεγχο των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού 9.58 στην Αγγελάκη, των γραφείων της διοίκησης, καθώς και των αναμεταδοτών σε Χορτιάτη και Θάσο, όλους αυτούς τους μήνες δεν κατέστη εφικτό να γίνουν οι απαραίτητες οργανωτικές κινήσεις προκειμένου ο σταθμός να μεταδώσει, έστω και υποτυπωδώς, ενημερωτικό πρόγραμμα.

Αυτό γίνεται ακόμη πιο γλαφυρό, αν σκεφτεί κανείς ότι με βάση την πρώτη προκήρυξη για τη στελέχωση του «ενδιάμεσου φορέα» εργάζονται από τον Οκτώβριο τουλάχιστον 40 άτομα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αν και πληροφορίες κατεβάζουν των αριθμών των προσληφθέντων σε 20. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν αριθμό «αργόσχολων» εργαζομένων που πληρώνονται επί τρεις μήνες χωρίς να παράγουν τίποτα (εκτός ίσως από μετρημένες ανταποκρίσεις για το φορέα της Αθήνας). Και αυτό δεν το γράφουμε για να κατηγορήσουμε τόσο τους εργαζομένους, όσο για να αναδείξουμε την οργανωτική ανεπάρκεια όσων ανέλαβαν να στελεχώσουν τον διοικητικό κορμό του ενδιάμεσου φορέα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από τρεις μήνες οργανωτικής αδράνειας, τη Διεύθυνση του ενδιάμεσου φορέα στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Παντελής Σαββίδης (βλέπε "Ανιχνεύσεις"), με άμεση εφαρμογή για το ραδιόφωνο και από Ιανουάριο για την τηλεόραση. Όσο για την τελευταία υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός τόσο για τη ΔΤ όσο και για τη ΝΕΡΙΤ προβλέπει εξαιρετικά μειωμένο προσωπικό, και εξετάζονταν για καιρό η πιθανότητα οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 να υπάρξουν ως έδρα του γραφείου περιφερειακών ανταποκρίσεων. Αν πάντως προχωρήσει το σχέδιο για την τηλεόραση, τότε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εκκένωση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

Κατά τα άλλα, τόσο οι μισές εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου, όσο και της τηλεόρασης, συνεχίζουν να λειτουργούν με συνεχή ροή προγράμματος από τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 που επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Είχαν ήδη έτοιμο έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό την ΕΡΤ, προσπάθησαν να τον κλείσουν ρίχνοντας μαύρο για να ξαναρχίσουν πάλι από την αρχή εκπέμποντας "δοκιμαστικό πρόγραμμα" (λες και είμαστε στη δεκαετία του 20 του περασμένου αιώνα).

Και αυτό το όνομα πάλι "Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία Μακεδονίας" (ΕΔΡΜ) μοιάζει περισσότερο με στρατιωτική μονάδα παρά με ραδιοφωνικό σταθμό.

Αλλωστε δημόσιο ραδιόφωνο είναι και ο FM 100 (αφού ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης)

Και αν είναι "Μακεδονίας" τότε θα έπρεπε να εκπέμπει σε ολόκληρη τη Μακεδονία και όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη...

 

Οτι να'ναι...

Εγγραφή στο all greek radio news