Ένταση στη συνεδρίαση της ΕΡΤ για την προμήθεια των νέων πομπών

Ένταση φαίνεται να δημιουργήθηκε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, που φέρεται να είχε στην ημερήσια διάταξη μια σειρά από τεχνικά θέματα, μεταξύ των οποίων και την αγορά νέων πομπών για απόκτηση οικείου δικτύου αναμεταδοτών. Μια σειρά αντικρουόμενων ανακοινώσεων από τις δύο πλευρές αποκαλύπτει ότι δημιουργήθηκε έντονη αντιπαράθεση καθώς το ΔΣ δεν δέχτηκε την παραμονή του προέδρου του συλλόγου των τεχνικών Γαβριήλ Κασιμάτη στη συνεδρίαση, ο οποίος είχε υποβάλει αίτημα εκφράσει την άποψή του σε τέσσερα τεχνικά θέματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο σύλλογος των τεχνικών ΠΑΣΥΜΗΤΕ, αποδίδει την κίνηση στην προσπάθεια της διοίκησης να μην υπάρξει ενημέρωση για το πιο σημαντικό θέμα της συνεδρίασης  που αφορούσε την προμήθεια των πομπών της ψηφιακής μετάδοσης «που καθυστερεί με ευθύνη της διοίκησης και την Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας όλο αυτό το διάστημα. Ετοιμάζουν νέο διαγωνισμό με το 1/3 του συνολικού  αριθμού των πομπών, που χρειάζεται η ΕΡΤ, χωρίς να διατίθεται ο αναγκαίος προϋπολογισμός κάτι που απειλεί την ύπαρξη της δεύτερης πολυπλεξίας και διαιωνίζει την εξάρτηση της ΕΡΤ από την DIGEA.», γράφει ο Γαβριήλ Κασιμάτης. Στο στόχαστρο βρέθηκε και ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνης Τεχνολογίας Νίκος Μιχαλίτσης

Σε απάντησή της η Διοίκηση της ΕΡΤ επισημαίνει ότι "οι συντάκτες της ανακοίνωσης έχουν παρεξηγήσει το θεσμικό τους ρόλο και πιστεύουν ότι πρέπει να διοικούν οι ίδιοι την ΕΡΤ", επισημαίνοντας ότι η διοίκηση δεν είναι υποχρεωμένη να δέχεται στις συνεδριάσεις τις τους προέδρους των σωματείων, αλλά μόνο τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη θέση στο ΔΣ. Επίσης αποποιείται τις ευθύνες της για την καθυστέρηση της αντικατάστασης του δικτύου που αναγκαστικά μισθώνεται από την Digea, δεδομένου ότι κανένας από τους δύο  διαγωνισμούς της προμήθειας των πομπών που διεξήχθησαν μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν κηρύχθηκε άγονος λόγω σφάλματος στις προδιαγραφές, αλλά για άλλους λόγους που σχετίζονται με σφάλματα των προμηθευτών.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΡΤ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς 2 χρόνια μετά την επαναλειτουργία της δεν κατέστη εφικτό να γίνει η παραγγελία για τους πομπούς που είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των ψηφιακών της συχνοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι τώρα είχε αναγκαστεί να πληρώνει την Digea για τη χρήση των αναμεταδοτών της. Εμμέσω αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, η Digea τώρα απειλεί να μην δεχτεί ανανέωση της σύμβασης, αφήνοντας σε εκκρεμότητα πολλές υπηρεσίες της ΕΡΤ.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news