Υποβλήθηκε από radiofono.gr στις .
Το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας διαψεύδεται σε άρθρο του Αιμίλιου Πολυγένη στο romfea.gr που φαίνεται να έχει τις πηγές του. Σύμφωνα με το άρθρο, οι διαρροές σε συγκεκριμένες εφημερίδες περί κλεισίματος του σταθμού, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τους συνοδικούς Mητροπολίτες που «έπεσαν από τα σύννεφα όταν διάβασαν τα δημοσιεύματα». Μάλιστα Mητροπολίτης με άμεση σχέση με το σταθμό, δήλωσε χαρακτηριστικά : «Όχι μόνο δεν αποφασίσαμε λουκέτο, αλλά αντίθετα είπαμε ότι ο σταθμός της Εκκλησίας δεν πρέπει να κλείσει με τίποτα!».
"Η αλήθεια είναι, έλεγε άλλος Μητροπολίτης που είδε τη μισθοδοσία κάποιων εργαζομένων, πως οι μισθοί που ακούγονται για συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού «ξεπερνούν το σύνηθες για την εποχή. Κάποιοι με τις υπερωρίες και τα ειδικά επιδόματα του κλάδου τους φτάνουν τις 3.500 ευρώ, πολλά περισσότερα από το μισθό του Αρχιεπισκόπου. Κάτι πρέπει να γίνει σίγουρα γιατί πια τα κουκιά δεν βγαίνουν αφού και οι διαφημίσεις είναι πλέον ελάχιστες», έλεγε ο ίδιος συνοδικός Μητροπολίτης."
"Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΤΕΡ, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων δηλαδή, σε γενική συνέλευση κάλεσαν τον διευθυντή του σταθμού κ. Κατσιάρα και του είπαν ότι δεν δέχονται μονομερείς μειώσεις μισθών ή επιχειρησιακές συμβάσεις. «Οι συνδικαλιστές κάνουν τη δουλειά τους. Δεν πρότειναν όμως ούτε αυτοί, ούτε οι εργαζόμενοι κάποια λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο. Παρά μόνο ζητούν από την Εκκλησία, παρά την κρίση, να συνεχίσει να πληρώνει στο ακέραιο μερικές φορές – όχι σε όλους τους εργαζόμενους – υπερβολικούς για τα σημερινά δεδομένα μισθούς», έλεγε άλλος υπηρεσιακός παράγοντας."
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος σε άρθρο του στο amen.gr προχωράει σε ανάλυση των αιτίων που έφεραν το ραδιοφωνικό σταθμό σε αυτήν την κατάσταση: «Όλα τα προβλήματα του ραδιοφωνικού σταθμού θα είχαν αντιμετωπισθεί εάν υπήρχε στήριξη και συμπαράσταση από τους φορείς της Διοικήσεως της Εκκλησίας. Δυστυχώς όμως οι μεγαλύτεροι πολέμιοι ήταν και είναι οι εντός του χώρου της Εκκλησίας. Από την αρχή οι του "τετάρτου ορόφου" θεωρούσαν τον ραδιοφωνικό σταθμό παρείσακτο και σχεδίαζαν την απομάκρυνσή του. Κάθε φορά με μεγάλες πιέσεις εδίδοντο οι εγκεκριμένες από την Ιερά Σύνοδο επιχορηγήσεις. Οι περισσότεροι Μητροπολίτες δεν απέδιδαν τους νομοθετημένους πόρους και τη δισκοφορία υπέρ του ραδιοφωνικού σταθμού και ανάλογα με την συμπάθεια η αντιπάθειά τους προς τον Αρχιεπίσκοπο επαινούσαν η δυσφημούσαν τον ραδιοφωνικό σταθμό. Στην τακτική της αντιπαλότητας συμμετείχαν και ορισμένα εκκλησιαστικά έντυπα, τα οποία δημιουργούσαν κακό κλίμα και έβλαπταν έτσι την ενότητα της Εκκλησίας.»
Και συνεχίζει «Η πραγματική παθογένεια του Ρ/Σ δεν είναι ο κακός επαγγελματισμός των δημοσιογράφων του και η προχειρολογία των παραγωγών του, ούτε μόνο η παρούσα οικονομική κρίση, είναι κυρίως η ασυνεννοησία των Εκκλησιαστικών Φορέων, ο φανατισμός των εκκλησιαστικών ομάδων και ο εκκλησιαστικός επαρχιωτισμός.»
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια